Vr 2 Juni 9:30

Actualiteiten Asiel en Vreemdelingenrecht 6 PO € 395,00  Inschrijven

 

Datum 2 juni 2023, 9.30-17.00 uur
Punten 6 punten PO juridisch
Gespreksleider Mr. Marq Wijngaarden en mr. Eva Bezem
Kosten € 395,00 inclusief cursusmateriaal, lunch in het restaurant
Locatie Best Western Hotel Plaza, Laan Corpus den Hoorn 300, 9728 JT Groningen

 

Cursusinhoud 

 

Het asiel en vreemdelingenrecht is continue in beweging, misschien wel meer dan andere rechtsgebieden. Niet alleen verandert de feitelijke situatie in de wereld onder invloed van politiek op Nederlands, EU en internationaal niveau, maar ook vanwege de complexe regelgeving op deze niveaus en de bijbehorende jurisprudentie. In deze praktijkcursus wordt u in een dag bijgespijkerd over de belangrijkste veranderingen op de meest voorkomende gebieden van het asielrecht en het reguliere vreemdelingenrecht. Denkt u dan aan: Dublinprocedures, veilige landen, geloofwaardigheidsbeoordeling, openbare orde, gezinshereniging en EU-toetsing. Als de actualiteit er om vraagt, dan kan er afgeweken worden van de onderwerpen. In ieder geval is het doel van de cursus om alle recente ontwikkelingen inhoudelijk te bespreken, voor zover deze in praktische zin relevant zijn voor de Nederlandse immigratieprocedures. Het doel van de cursus is om de deelnemers hun verworden kennis in de praktijk te kunnen laten toepassen.


Docenten


Mr. Marq Wijngaarden

Advocaat sinds 1989, is gespecialiseerd in strafrecht en vreemdelingen- en asielrecht en doet daarnaast bestuursrecht. Veel van zijn zaken hebben een grensoverschrijdend karakter; niet alleen in immigratiezaken, maar ook in straf- en bestuursrechtzaken. Daarnaast is hij lid van de specialistenverenigingen van straf- en vreemdelingenrechtadvocaten en geeft hij regelmatig cursussen aan advocaten, rechters en studenten.

Expertise:

Strafrecht

Migratie

Openbare orde

Nevenfuncties

Lid adviescommissie Asiel van Vluchtelingenwerk Nederland, docent bij OSR en SSR

In de media

NOS: Advocaat Dolmatov: "Nog erger dan ik dacht," interview (12 april 2013)

Pauw en Witteman: interview over bootvluchtelingen (30 maart 2012)

Advocatenblad: "Liever procestijger dan roeptoeter," interview (februari 2013)

 

Mr. Eva Bezem

Advocaat sinds 2012 is gespecialiseerd in het migratierecht met zowel zakelijke als particuliere cliënten. Zij is expert op het gebied van gezinshereniging. Daarnaast specialiseert zij zich in arbeidsmigratie, met name startups en kunstenaars. Verder staat zij cliënten bij in kwesties rondom het nationaliteitsrecht, asielrecht en DUO-procedures omtrent inburgering. Zij heeft jarenlange ervaring in de advocatuur en daarbij altijd volledig de focus op het migratierecht gehad. Voordat zij advocaat werd, heeft zij o.a. bij het College voor de Rechten van de Mens gewerkt en lesgegeven in het internationaal en Europees recht aan Tilburg University. Zij is geboren in Belgie en spreekt Nederlands, Engels en Frans.

Expertise:

Mensenrechten

Migratie

Europees recht

 

Inschrijven

U kunt zich hieronder inschrijven voor de cursus op 2 juni 2023. De officiële bevestiging ontvangt u binnen 5 werkdagen. Onvangt u de officiële bevestiging niet binnen 5 werkdagen dan verzoek ik u per email contact met ons op te nemen.


Naam
Voorletters
Titel (dhr/mw)
Kantoor
Postadres
Postcode & Plaats
Telefoonnr
Emailadres
Opmerkingen
 

 

 

 

 

Stichting Psychiatrisch Patiënten

Nederlandse Orde van Advocaten
Stichting Psychiatrisch Patiënten Piket