Vr 9 Juni 13:30

Wvggz en Wzd 3 PO € 185,00  Inschrijven

 

Datum 9 juni 2023, 13.30-17.00 uur
Punten 3 punten PO juridisch
Gespreksleider Mr. dr. R.B.M. Keurentjes
Kosten € 185,00 inclusief cursusmateriaal, zonder lunch
Locatie Best Western Hotel Plaza, Laan Corpus den Hoorn 300, 9728 JT Groningen

 

Cursusinhoud 

 

De cursus verplichte zorgwetten informeert u over de Wvggz, de wet zorg en dwang en de wet forensische zorg. Na afloop van deze drie uur durende cursus bent u weer op de hoogte van de recente ontwikkelingen in de jurisprudentie en andere wetenswaardigheden rondom deze wetgeving.


Docent


Mr. dr. R.B.M. (Rob) Keurentjes heeft als rechter ruime ervaring opgebouwd met de voorgangers van de wet verplichte ggz, de krankzinnigenwet van 1884, de Wet Bopz van 1999 en inmiddels ook met de verplichte zorgwetten. Hij is rechter sinds 1985, was president rechtbank Groningen van 2007-2012 en Senior rechter A privaatrecht/strafrecht bij de rechtbank Noord-Holland (specialisme strafrecht en psychiatrie).


Daarnaast was hij lid van de begeleidingcommissie van de eerste en de tweede evaluatie van de wet BOPZ en voorzitter van de derde evaluatiecommissie Wet Bopz. Momenteel is hij actief als rechter plaatsvervanger bij de rechtbank Gelderland.


Hij geldt als autoriteit op het gebied van bovenstaande wetten, heeft meerder boeken over de Wet Bopz en over de Wet verplichte ggz geschreven en is hoofdredacteur van het blad jurisprudentie gedwongen zorg. Hij geeft cursussen aan met name rechters, officieren van justitie, psychiaters, geneesheren-directeuren en advocaten.

 

Inschrijven

U kunt zich hieronder inschrijven voor de cursus op 9 juni 2023. De officiële bevestiging ontvangt u binnen 5 werkdagen. Onvangt u de officiële bevestiging niet binnen 5 werkdagen dan verzoek ik u per email contact met ons op te nemen.


Naam
Voorletters
Titel (dhr/mw)
Kantoor
Postadres
Postcode & Plaats
Telefoonnr
Emailadres
Opmerkingen
 

 

 

 

 

Stichting Psychiatrisch Patiënten

Nederlandse Orde van Advocaten
Stichting Psychiatrisch Patiënten Piket